Saturday, May 16, 2009

Huhu... Dah dijumpai

Ari rbu yg lpas, jinjin n baby ilang... dah la mse tuh pkol 3 pgi. aku kne kjotkan kakak aku yg tgh syok tdo. actually, die lupe nk tutop cage jinjin. ktorg pon mulekan proses pencarian. tp kitorg jumpe baby je... jinjin dah ilang... kitorg smbong tido n esok bru kitorg cri balik. aku pon tors mencari jinjin. bende mmg suke nyusahkan org. aku kene kluarkan semua bende kat bilik aku tuh.. tp nk bwat cam ne, kene sbr je la... dah 2 hari kitorg cri tp x jumpe2... Ktorg mmg dh bleh dikatekan dah give up la.
Smalam, mase tuh pkol 2 pgi. aku nk gi toilet, then aku nmpk 1 bende nih dri jauh. aku ingat kan tuh katak tp bleh blari plak. nasib baik aku x mjerit. mmg sah bende tuh jinjin. pe lagi aku tros tgkp die tp x dpt. aku kejotkan kakak aku. die pon tunggu la toilet. aku ngan kakak aku seboleh2 grak kan sume bende bgi jinjin kuar, tp die x kluar2 jugak. kakak aku kte aku nih prasan kot. eh sori sket, xkan la aku mimpi kot. mmg la aku x nmpk, tp bende tuh mmg jinjin. ade ke patot kakak aku sambong tido. adoi. aku pon tros cri jinjin. rupe2 nye die kat bwh katil adik aku. syok nye die landing kat ctu. aku tros sumbat kan jinjin dlm cage. aku nasihat kan korg kalo nak jage hamster jgn bgi die tlepas, kan dah susah. tp kitorg hepy yg die masih hidup.

1 Comment:

  1. shakyla; said...
    haha. apesal comel sgt nama jinjin.

    hahahaha

Post a Comment